Filma 247 - Filma me titra Shqip
Filma Shqip
Detaje te Filmit
  • Gjatesia 78 Minuta
  • Viti i publikimit 1984
  • Drame
  • Lufte
Cover e Filmit
Filmi Nata e pare e lirise me titra shqip
Nata e pare e lirise

Kerko burime online per te shikuar filmin Nata e pare e lirise


Vjeshtë 1944… Ngjarjet zhvillohen në Beratin e sapoçliruar. Një grup partizanësh ngarkohen me detyrën e normalizimit të jetës në qytet gjatë natës së parë të çlirimit.

Esat Musliu

Regjizor: Esat Musliu

Esat Musliu ka lindur në Steblevë të Peshkopisë në 22 prill 1946. Prej vitit 1961-1965 Studion për Skulpturë në Liceun Artistik " Jordan Misja" dhe fillimisht punon si piktor në ndërmarjen artistike "Migjeni" në Tiranë prej vitit 1965- 1967. Më pas punon si gazetar i revistës “Hosteni”( 1967-1969) . Në vitin 1969 fillon studimet e larta në Institutin e Lartë të Arteve dega drame (sot Akademia e Arteve) dhe e i përfundon ato në vitin 1973, vit në të cilin fillon punën në Kinostudio “Shqipëria e Re” si regjisor. Në fillim punon si asistent me regjisorë të mirënjohur si Dhimitër Anagnosti (Artist i Popullit)), Piro Milkani (Artist i Popullit)), Gëzim Erebara (Artist i Merituar)). Filmi i parë ku ai do të punojë si asistent do të jetë filmi “Shtigje lufte” në vitin 1974. Në vitin 1976 - 1977 mbaron kursin pasuniversitar për regjisor filmi .
Shfleto te gjithe filmat e Esat Musliu
Komente