Filma 247 - Filma me titra Shqip
Filma Shqip
Detaje te Filmit
Cover e Filmit
Filmi Malet me blerim mbuluar me titra shqip
Malet me blerim mbuluar

Kerko burime online per te shikuar filmin Malet me blerim mbuluar


Viti ‘43. Kapo, Jaho si dhe Peliceli një mjek italian dhe Zeneli i vogël, mbajnë në një vig Lilo Laben drejt spitalit partizan. Jaho tregon gjatë rrugës dobësi të veçantë për Lilon. Grupi qëndron në shtëpinë e Safait në natën e dasmës së të birit Birçes. Dhëndëri bashkohet me partizanët. Në pranverën tjetër Jaho dhe shokët e tij kthehen për të marrë Lilon në spital por e gjejnë atë me këmbën e prerë.

Dhimitër Anagnosti

Regjizor: Dhimitër Anagnosti

Dhimitër Anagnosti një nga regjisorët shqiptarë më të rëndësishëm të shekullit të kaluar, ka lindur në Vuno të rrethit të Vlorës më 23 janar 1936. Mbaroi shkollën e mesme "Ali Demi" në Vlorë, ku u dallua për prirjet e tij për letërsi. Studimet e larta i kreu me nota të shkëlqyera në Institutin Kinematografik "VGIK" të Moskës, ku u diplomua për kinooperator. Së bashku me Viktor Gjikën xhiruan si punë diplome filmin "Njeriu kurrë nuk vdes", një ekranizim i tregimit të Ernest Heminguejt, i cili u vlerësua me Çmimin e Parë në Festivalin Botëror të Shkollave Kinematografike, që u zhvillua në Holandë më 1961.
Shfleto te gjithe filmat e Dhimitër Anagnosti
Komente