Filma 247 - Filma me titra Shqip
Filma Shqip
Detaje te Filmit
Cover e Filmit
Filmi Liri a Vdekje me titra shqip
Liri a Vdekje

Kerko burime online per te shikuar filmin Liri a Vdekje


Komitët të udhëhequr nga Çerçiz Topulli, Mihal Grameno dhe Hajredin Tremishti kthehen në fshat te njerëzit e tyre para se të ekzekutojnë bimbashin turk të Gjirokastrës. Pas kësaj ushtria osmane ndërmerr një fushatë kundër Mashkullorës krahinë e cila kthehet në një lapidar të rezistencës Shqiptare për pavarësi. Vritet barbarisht edhe mësues Hyseni që u mëson fëmijëve fshehurazi gjuhën shqipe.

Ibrahim Muçaj

Regjizor: Ibrahim Muçaj

Ibrahim Muçaj ka lindur më 8 dhjetor të vitit 1944 në Vlorë, Shqipëri. Regjisori i njohur i kinematografisë shqiptare. Ndërroi jetë në shtëpinë e tij në Tiranë pas një ataku kardiak në 5 janar 2010.
Shfleto te gjithe filmat e Ibrahim Muçaj Kristaq Mitro

Regjizor: Kristaq Mitro

Artist i Merituar i popullit dhe një njeri i nderuar gjithashtu një regjisor i zoti që gjithmonë ka përfaqësuar Shqipërinë në arena të ndryshme dhe sfida botërore. Ai është një nga regjisorët më të famshëm të kinematografisë shqiptare që kanë lënë gjurmë të thella në historinë e filmit shqiptare. Aktualisht jep kontributin e tij si petagogë ne Universiteti i Arteve ne Tirane në degën regji filmi dhe televizioni.
Shfleto te gjithe filmat e Kristaq Mitro
Komente